Weerbaarheidstraining (kinderen 5 t/m 7 jaar) 

SteenGoed

Programma

De weerbaarheidstraining SteenGoed bestaat uit 6 sessies in een groep van 4 tot max. 8 kinderen. We werken met behulp van een prentenboek en een werkboek.

Kosten

De kosten voor de SteenGoed training zijn per keer
€ 49,50 (incl BTW)*

* incl. werkmateriaal, eten & drinken, afscheidscadeau en diploma.

Weerbaarheidstraining

Wat kun je van te voren verwachten?

Een intakegesprek met de ouder(s). Om enigszins een beeld te hebben van uw kind en wat uw kind nodig heeft, vindt een week voordat de training start een (telefonisch) intakegesprek plaats. Vooraf ontvangt u een inschrijfformulier. Het gesprek duurt maximaal een half uur. 

Wat houdt de training in?

Steeds vaker merken we dat kinderen onzeker zijn, faalangst hebben, moeite hebben met de overstap van groep 2 naar groep 3 met al zijn (nieuwe) uitdagingen. Voor ons (Colinda van der Horst en Gudy de Mooy) is dat de reden geweest dat we de SteenGoed training hebben ontwikkeld. Het deelnemen in een groepstraining heeft als groot voordeel dat kinderen met leeftijdsgenoten in een veilige omgeving met elkaar kunnen omgaan, dingen kunnen bespreken, oefenen en leren. Deze training kan ook individueel worden aangeboden, mocht dit beter aansluiten bij je kind.

De SteenGoed training is vanuit die missie ontwikkeld, namelijk om kinderen weer stevig(er) op hun benen te laten staan (meer zelfvertrouwen te geven). Beweging, spel en het ervaren is daarbij heel belangrijk!!

Tijdens de training willen we de kinderen helpen ontdekken:

• Wie ben ik?
• Wat kan ik goed?
• Hoe kan ik het beste omgaan met mijn gevoelens?
• Hoe kan ik makkelijk met anderen samenspelen?
• Hoe kan ik sterk staan en ontdekken dat ik SteenGoed ben?

Met behulp van het prentenboek “Ruub en Saar hebben het voor elkaar!” en een werkboek met achtergrondinformatie, tips en (beweeg)oefeningen komen we 6 middagen bij elkaar. De groep bestaat uit minimaal 4 tot maximaal 8 jongens en meisjes.

De locatie van de training zal plaatsvinden in de omgeving van Katwijk. De exacte locatie volgt na aanmelding van de training.

De training met de kinderen bestaat uit 6 sessies van één uur. Iedere middag behandelen we een thema. Dit thema wordt steeds ingeleid aan de hand van het prentenboek “Ruub en Saar hebben het voor elkaar!” Het thema wordt uitgewerkt op verschillende manieren. De laatste les wordt er feestelijk afgesloten en mogen de ouders een deel van de les aanwezig zijn. De kinderen mogen dan laten zien wat ze hebben geleerd. Tot slot zal er een diploma uitreiking zijn.

Na elke sessie krijgen ouders een hand out met de besproken onderwerpen. Hierdoor bent u als ouder goed betrokken wat er besproken wordt met uw kind en kunt u als ouder uw kind ondersteunen het geleerde in praktijk te brengen.

Alternatieven

Zit je in de bijstand of heb je een PGB (PersoonGebondenBudget), dan vertel ik je graag over de mogelijkheden om ook deze training te kunnen volgen.

Op scholen kan de SteenGoed training ook gegeven worden. Er is dan ruimte in een groep voor minimaal 4 en maximaal 8 kinderen. In de kosten zijn de training, het werkboek, eten en drinken, een diploma en een afscheidscadeau inbegrepen. 

Heb je interesse in een van deze twee bovenstaande mogelijkheden neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Wat mensen zeggen over de SteenGoed training

“Fijn dat de training op een positieve en speelse manier wordt overgebracht op de kinderen. “

“Hij is zelfverzekerder geworden en niet zo snel meer boos. Hij verteld veel meer en is meer open.”

“Speelt meer samen op school en is minder negatief over zichzelf. Ook school merkt de veranderingen op.”

Maak vrijblijvend een afspraak!